Fii și tu pe Wall zilele acestea la Constanța: Pictură, creativitate și muzică cu peWALL – Ediția BIOPHILIA

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read

Asociația AltHero și Primăria Constanța anunță o serie de evenimente spectaculoase, care vor avea loc în cadrul Festivalului de Artă Urbană peWALL, în parteneriat cu ediția BIOPHILIA. Aceste evenimente au fost create special pentru a oferi publicului larg o experiență artistică memorabilă și pentru a sărbători inaugurarea picturilor murale realizate în această ediție unică.

Acest weekend, pe 14 și 15 octombrie, constănțenii și vizitatorii vor avea ocazia să se bucure de proiecții video spectaculoase, ateliere de creație captivante și un show muzical ce marchează evenimentul de inaugurare a lucrărilor de artă urbană BIOPHILIA.

Ateliere de creație deschise publicului Sâmbătă, 14 octombrie, între orele 16:00 și 19:00, în Sala de lectură a Căminului Pescărie FN1 de pe strada Pescarilor, artiștii Robert OBERT și Wanda Hutira vor susține 2 ateliere de creație. Aceste ateliere sunt deschise tuturor, indiferent de vârstă sau nivel de experiență în artă. Participanții vor avea oportunitatea de a explora diverse tehnici de exprimare creativă și de a-și dezvolta abilitățile artistice.

Proiecții video captivante – Video Mapping Sâmbătă și duminică, 14-15 octombrie, în intervalul orar 20:00 – 21:30, muralele implementate în cadrul ediției BIOPHILIA vor prinde viață prin proiecții video realizate de artistul multimedia Mihai Militaru în colaborare cu autorii lucrărilor. Aceste proiecții video vor transforma orașul într-o adevărată expoziție de artă urbană, invitând publicul să exploreze mai multe locații cu picturi murale și să interacționeze cu artiștii în timp real.

Festivalul de Artă Urbană peWALL – ediția BIOPHILIA este un eveniment deosebit ce aduce arta și creativitatea în centrul atenției comunității constănțene. Asociația AltHero și Primăria Constanța își propun să încurajeze implicarea publicului în această manifestare artistică unică, oferind oportunitatea de a experimenta arta urbană într-un mod interactiv și captivant.

Așadar, marcați în calendar datele de 14 și 15 octombrie și alăturați-vă Festivalului de Artă Urbană peWALL pentru a vă bucura de o experiență culturală de neuitat și pentru a descoperi fascinanta lume a artei urbane la Constanța.

Program Video Mapping
Sâmbătă, 14 octombrie, 20:00 – 21:30 | 4 proiecții video

 • Casa Ruxandrei ( Ecaterina Varga 12 )
  Pictură murală realizată de artistul Dimitri Potapov
 • Restaurant Papa Ricardo ( Bulevardul Tomis 31 )
  Pictură murală realizată de artista Wanda Hutira
 • Restaurant Sali’s ( Nicolae Balcescu 1 )
  Picturi murale realizate de artiștii Robert OBERT și Dimitri Potapov
  Duminică, 15 octombrie, 20:00 – 21:30 | 4 proiecții video
 • Camin Pescarie FN2 ( Strada Pescarilor )
  Pictură murală realizată de artista Meri the Zu
 • Parcare Spital Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” ( Nicolae Iorga 28B )
  Picturi murale realizate de artiștii Normski, Antonescu Alex Titus și Andrei Felea
 • Centrala Termica de lângă Liceul Teoretic „Lucian Blaga” ( Strada Mărțișorului )
  Pictură murală realizată de artistul Predrag Radanovic

Petrecere de Inaugurare | DJ Mix

Duminică, 15 octombrie, în intervalul orar 18:00 – 21:00, în parcarea Căminului Pescărie FN2 din Strada Pescarilor, va avea loc petrecerea de încheiere a Festivalului peWALL. Publicul este invitat să participe la un eveniment în care proiecțiilor video li se va alătura și un performance muzical.

Sponsori și Parteneri

Proiectul Pe Wall2.0 este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația ALT HERO, fiind un proiect de interes general finanțat din fonduri nerambursabile. La finanțarea publică se adaugă și un important aport financiar rezultat din contribuție proprie și din sponsorizări ale partenerilor.

Detalii suplimentare se pot găsi pe paginile social media:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100092155220317
https://www.instagram.com/pewall.fest/

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu