Festivalul „Scrumbii de Florii”, la Tulcea! Un eveniment nou – nouț, promovat de OMD Tulcea VIDEO

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read
Festivalul „Scrumbii de Florii”, la Tulcea

Festivalul „Scrumbii de Florii”, la Tulcea este un eveniment nou, organizat de Primăria Tulcea în Satul Pescăresc. „Este o idee născută în ședințele cu membrii Organizației de Management al Destinației”, ne-a spus coordonatorul organizației, Alexandru Filip.

Evenimentul, care anul acesta va avea loc în perioada 26-28 aprilie, va cuprinde concerte, prezentări ale produselor gastronomice, ateliere meșteșugărești și activități pentru copii. Organizatorii spun că vor să permanentizeze acest festival.

„Scrumbia e bogăție gastronomică, este o resursă naturală cu o valoare deosebit de importantă. Dacă știți, Scrumbia afumată e produs protejat de indicație geografică, deci vorbim de o resursă deosebit de valoroasă.

Festivalul „Scrumbii de Florii”, la Tulcea

„O vom avea în toate formele, o vom găti pe grătar, o vom avea afumată, marinată. Deci scrumbia va fi vedeta acestui eveniment, pe componenta gastronomică. În schimb, evenimentul va însemna și partea de entertaiment. Vom avea câteva concerte, vor fi prezenți cei de la trupa Zagăn, o trupă locală de rock lipovenesc. E o combinație foarte inedită, dar foarte apreciată. Ne vom bucura de prezența Corinei Sîrghi, îl vom avea pe Magitot pentru a distra copiii, vom avea Taraf de la Caliu. Deci vom avea o agendă de concerte și spectacole foarte clar definită.

Pe lângă asta, o altă componentă importantă a festivalului o reprezintă valorificarea meșteșugului local. Vom avea o serie de ateliere, dedicate în special familiilor cu copii. Poate să vină într-o zi de sâmbătă, de exemplu, să-și petreacă toată ziua acolo, pentru că vor avea ce să facă și cu copiii, vor avea unde să mănânce, vor avea activități, concerte, vor avea o serie de lucruri bune care se vor întâmpla acolo”, a declarat Alexandru Filip.

Satul Pescăresc Tulcea prinde viață

Filip consideră că e momentul ca Satul Pescăresc să fie pus în valoare mai mult și de aceea acest eveniment se organizează acolo.
„Satul Pescăresc e un loc care nu-și atinge potențialul. Nu este suficient valorificat și atunci, acest eveniment poate crea un precedent prin care satul Pescăresc din Tulcea să devină din ce în ce mai atractiv, să se organizeze din ce în ce mai multe evenimente acolo și să prindă mai multă viață. Mai ales că asta își propune OMD-ul din municipiul Tulcea: să dinamizeze activitatea turistică. Și, practic, acest eveniment își propune să aducă mai multă vizibilitate destinației și să atragă inclusiv interesul turiștilor”.

Ce este Satul Pescăresc din Tulcea


„E un sat deltaic în miniatură. Practic, fiecare comunitate din județul Tulcea, în special din Deltă, a adoptat o casă acolo. Practic, dacă veți vedea de sus, satul pescăresc are exact forma Deltei și aleile sunt cele trei brațe ale ale Dunării. Iar casele sunt amplasate în așa fel încât să definească comunitatea de la Crișan, comunitatea de la Sulina, comunitatea de la Chilia Veche, comunitatea de la Sfântul Gheorghe.

Pe lângă asta, vorbim de o cherhana. Vorbim de morile de vânt, care cândva populau toată Dobrogea. Astăzi, evident, nu mai sunt, dar au fost înlocuite de aceste eoliene. Deci e practic o mini deltă care merită vizitată, din punctul meu de vedere, de către toți turiștii care ajung la Tulcea”, a explicat Alexandru Filip.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu