Echipa de handbal a CSM Constanța a obținut o victorie istorică împotriva lui Sporting Lisabona

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read

Într-un meci-eveniment desfășurat la Sala Sporturilor din Constanța, echipa de handbal masculin CSM Constanța a reușit să câștige în fața Sporting Lisabona cu un scor de 29-28 (15-16). Atmosfera din sală a fost cu adevărat uluitoare, cu tribunele pline până la ultimul scaun, iar publicul constănțean a făcut tot posibilul pentru a-și susține favoriții.

Antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu, jucătorii CSM Constanța au avut o revenire remarcabilă în prima repriză, după ce au fost conduși inițial cu 1-5 de către adversarii valoroși din Lisabona. Cu un efort susținut și angajament total, CSM a reușit să rămână în apropierea Sporting Lisabona, care a început în forță, dar ulterior a pierdut din ritm în fața apărării intransigente a echipei românești.

Jucătorii precum Komogorov, Nistor, Aliokhin, Ilie, Chikovani, Drăgan și Mourino au luptat cu dăruire și determinare pe tot parcursul partidei. Ei au preluat conducerea în ultimele 5 minute ale primei reprize, dar Sporting Lisabona a reușit să revină în joc și a intrat în avantaj la vestiare. Portarul Vasile a apărat câteva mingi grele, iar Rusu a reușit să scoată un 7 metri crucial.

În partea a doua a meciului, CSM Constanța a continuat să lupte cu pasiune și curaj. Cu susținerea ferventă a fanilor săi, echipa românească a reușit să egaleze și apoi să obțină o victorie importantă. Ravnic a fost eroul serii, marcând golul victoriei pe contraatac în ultimele momente ale meciului, stabilind astfel scorul final de 29-28 în favoarea gazdelor.

Această victorie epică îi apropie pe handbaliștii de la CSM Constanța de faza următoare a EHF European League, demonstrând că au potențialul și determinarea necesară pentru a avansa în competiție. Efortul colectiv al echipei a fost evident, iar antrenorii George Buricea și Ionuț Pușcașu merită felicitări pentru strategia lor eficientă și pentru pregătirea jucătorilor.

După finalul meciului, antrenorul principal George Buricea a avut cuvinte de laudă pentru echipa sa și pentru publicul fidel: „În primul rând, nu felicitări… ci mega felicitări, ați fost extraordinari, nu am cuvinte, ce s-a întâmplat în seara asta în Sala Sporturilor din Constanța e ceva fenomenal. Mi-a fost dor să zic, handbalul s-a întors acasă, mi-a fost dor de sala atât de plină, până în minutul 60, așa a fost pe vremuri, și uite că ne-am întors acolo unde merităm, pentru că ați muncit extraordinar și vă mulțumesc din suflet pentru tot.”

Victoria echipei CSM Constanța este un motiv de mândrie pentru orașul și suporterii săi și reprezintă un pas semnificativ în direcția continuării în competiția europeană. Cu siguranță, acest meci va rămâne în memoria tuturor celor care au fost prezenți la Sala Sporturilor și au fost martorii unei serii de momente de neuitat.

TAGGED:
Distribuie acest articol
Lasă un comentariu