De la vise la realitate: Jurilovca a deschis porțile noului său port turistic

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read

Sâmbătă, 17 iunie, comuna Jurilovca a sărbătorit o realizare deosebită – inaugurarea noului port turistic, un proiect care a adus împreună peste 30.000 de oameni din întreg județul Tulcea. Situat pe malul pitoresc al lagunei Razim-Sinoe, acest port impresionant este acum un loc de atracție pentru turiști și locuitorii zonei, oferind o experiență turistică de neuitat.

Evenimentul de inaugurare a fost unul spectaculos, cu un show impresionant de drone care a captat imaginația publicului timp de 7 minute. Prin intermediul imaginilor, muzicii și participarea pescarilor cu lotcile lor tradiționale, s-a transmis o poveste emoționantă despre comunitatea locală. Show-ul cu peste 200 de drone a fost conceput de ERK-C și pus în scenă de Evsky Show, firma responsabilă pentru spectacolele aeriene din România.

Un aspect muzical deosebit a fost asigurat de compozițiile lui Nicu Alifantis, care a colaborat cu Juraveli, unul dintre corurile locale, pentru a crea muzica specială pentru acest eveniment. Nicu Alifantis, un artist celebru care împlinește 50 de ani de activitate în acest an, a adus un plus de magie prin interpretarea melodiilor sale celebre.

Pe scena evenimentului au urcat și artiști consacrați precum Radu Captari, Nicolae Voiculeț și formația Millenium din Chișinău. Ansamblurile locale Juraveli, Reabinuska și Sfitilina, alături de copiii din Jurilovca, au deschis spectacolul cu melodii și dansuri tradiționale. Cătălin Cârnu, una dintre cele mai cunoscute voci ale radioului național, a fost prezentatorul evenimentului, aducând un plus de entuziasm și profesionalism.

Inaugurarea noului port turistic din Jurilovca a reprezentat și o oportunitate de a evidenția meșteșugarii locali și tradițiile gastronomice ale zonei. Vizitatorii au putut savura preparate tradiționale delicioase precum borșul pescăresc, storceagul, scoicile și peștele proaspăt gătit pe plită, plăcintele și baclavalele, gözlemele, cafeaua turcească la nisip și limonada cu miere locală. Zona meșteșugarilor a oferit o gamă variată de obiecte și produse tradiționale, adăugând un farmec autentic evenimentului.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a felicitat public primarul Eugen Ion pentru eforturile sale în dezvoltarea comunei Jurilovca. Portul turistic reprezintă doar una dintre realizările de succes ale comunei, alături de modernizarea infrastructurii, construirea școlilor moderne și dezvoltarea rețelei de apă și canalizare. Prin implicarea și susținerea turismului local, Jurilovca a devenit o destinație atractivă și un exemplu de comunitate multiculturală în care oameni de diferite etnii trăiesc în armonie și înțelegere.

Noul port turistic din Jurilovca impresionează prin capacitatea sa de 180 de locuri de acostare, oferind spațiu atât pescarilor, cât și turiștilor și locuitorilor locali. Investiția totală în acest proiect se ridică la suma de 19.429.030 de lei, fiind cea mai mare investiție în infrastructură realizată până acum în comuna Jurilovca cu ajutorul fondurilor europene. Acest port reprezintă o oportunitate de dezvoltare a turismului local și de promovare a valorilor și frumuseților naturale din regiunea Dobrogei.

Noul port turistic din Jurilovca este un loc în care tradițiile se împletesc cu inovația, oferind vizitatorilor o experiență autentică și memorabilă. De acum înainte, turiștii vor putea accesa cu ușurință minunatele atracții ale lagunei Razim-Sinoe și vor putea explora bogăția culturală și naturală a acestei regiuni unice din România.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu