Cum arată prima insulă instagramabilă din România, amenajată la Jurilovca

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
3 Min Read
default

Mâine, pe 2 septembrie, începe Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca, cel mai mare festival din județul Tulcea.

Pentru anul acesta, organizatorii – Primăria Jurilovca – au pregătit nu doar 50.000 de porții de borș care vor fi oferite participanților la festival în cele două zile, ci și o serie de surprize.

Dacă lista muzicienilor care vor urca pe scena festivalului nu mai este un secret, capete de afiș fiind Goran Bregovic, Loredana, Viorica și Ioniță din Clejani și Theo Rose, toți cei care vor veni la Jurilovca pe 2 și 3 septembrie vor descoperi la fața locului prima insulă instagramabilă din România.

Pe Insta Island, așa cum a fost botezată insula din Noul Port Turistic din Jurilovca, vizitatorii vor găsi 10 puncte de atracție în care-și pot face poze pentru postările pe Instagram. Cei care nu folosesc Instagram au libertatea de a posta pe orice altă rețea de socializare, ba chiar și pe aceea de a-și păstra fotografiile în telefon/aparat, ca amintiri personale.

Insta Island a fost realizată cu sprijinul artizanilor locali Iulian Bîrsei.și Paula Bogatu și este prima insulă din România destinată împătimiților de fotografii-amintire.

„2023 a fost, pentru comuna noastră, un an al premierelor: am inaugurat cea mai modernă sală de sport din Tulcea, am inaugurat cel mai modern port din Dobrogea, am spus povestea comunității noastre prin cel mai spectaculos show de drone din țară, iar acum, iată, avem și prima insulă instagramabilă din România”, a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

„Noi, în Jurilovca, ne mândrim că ne respectăm tradițiile, dar, în același timp, apreciem și inovațiile. Am întâlnit turiști care mi s-au plâns că au dispărut ulițele pline de praf din comună, dar asta nu ar trebui să fie considerată o tradiție. Casele din comuna noastră sunt prezentabile și dacă sunt fotografiate de pe asfalt, iar confortul oamenilor și un trai mai bun sunt tradițiile cărora le punem noi bazele azi, pentru generațiile viitoare”, a mai spus Eugen Ion.

Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca își are rădăcinile în urmă cu 14 ani și a devenit, în timp, un adevărat motor pentru comunitatea locală.

Festivalul este finanțat din fonduri europene, prin POPAM, și a avut o contribuție importantă la dezvoltarea comunei. Datorită Festivalului Borșului Lipovenesc, Jurilovca beneficiază anual de un număr din ce în ce mai mare de turiști, ceea ce atrage după sine o dezvoltare accelerată a sectorului HORECA. În ultimii 10 ani, numărul locurilor de cazare din Jurilovca a crescut de aproximativ 10 ori în zona continentală a comunei, astăzi existând opțiuni de cazare pentru toate gusturile, de la un camping pentru rulote și corturi la un resort de 4 stele care și-a deschis porțile în urmă cu un an.

TAGGED:
Distribuie acest articol
Lasă un comentariu