Benzi desenate, cu istoria vechiului Tomis

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Târgul de Carte Gaudeamus din capitală a fost scena unei lansări mai puțin obișnuite, cea a unui volum de bandă desenată cu tematică istorică.

Albumul Istorii Pontice în benzi desenate – Tomis a fost prezentat în cadrul unui eveniment desfășurat la standul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Produsul editorial aparține Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) și a fost realizat cu co-finanțare nerambursabilă AFCN.

La lansare au participat reprezentanți ai instituției muzeale constănțene (directorul MINAC Aurel-Constantin Mototolea și muzeograful principal Delia Roxana-Cornea), trei dintre autorii volumului (coordonatorul Octav Ungureanu, scenaristul Cristian Cealera -MINAC – și ilustratorul Alexandru Ciubotariu) precum și numeroși iubitori ai genului.

Volumul va fi lansat și la Constanța

Volumul conține 10 povestiri ce surprind momente din istoria orașului Tomis, astăzi Constanța, accentul fiind pus pe epoca antică. Volumul a fost distribuit gratuit. Lansarea de la Târgul de Carte Gaudeamus este parte a unui proiect mai amplu al AFCN (intitulat Istorii Pontice în benzi desenate), derulat de către MINAC în intervalul iunie – decembrie 2022 și care a mai inclus vernisaje de expoziții, lansări de carte și ateliere pentru copii.

Lansarea de la București va fi urmată săptămâna aceasta de un eveniment similar, programat la Constanța.

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu