Arta și Antichitățile Renasc în Piața Ovidiu: Peste 100 de Ateliere Gratuite la Art & Craft Constanța Revival

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
4 Min Read

În curând va începe cea de-a VIII-a ediție a Târgului de Artă și Antichități „Art & Craft Constanța Revival”. Evenimentul se va desfășura în perioada 30 iunie – 27 august, în Piața Ovidiu din Constanța, pe aleea din partea dreaptă a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie.

În Centrul Vechi al Constanței, iubitorii de artă, istorie și frumusețea vremurilor de demult vor fi întâmpinați de artiști din domeniul art & craft, colecționari și vânzători de antichități, obiecte de artă, bijuterii vintage și bijuterii de autor, cartofilie, numismatică, machete auto, piese vestimentare tradiționale românești, creații handmade și suveniruri estivale realizate în ateliere locale.

Ediția din acest an este organizată de ArtAntik Gallery, cu sprijinul Asociației „Atelierul de Proiecte” și a unor generoși sponsori. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a participa la peste 100 de ateliere gratuite de creație artistică, educație plastică pentru copii și activități recreativ-educative destinate adulților. Aceste ateliere vor fi susținute de profesori de artă, artiști plastici, meșteri și artizani, care vor demonstra diverse tehnici precum metaloplastie, pielărie, sculptură și modelaj ceramic, pictură și orfevrărie.

Toate activitățile gratuite vor avea loc într-un spațiu special amenajat, pus la dispoziție de Primăria Municipiului Constanța. Înscrierea la atelierele gratuite se poate face prin telefon sau mesaj WhatsApp la numărul: 0727.826.845.

Iată lista atelierelor gratuite din primele 10 zile ale evenimentului „Art & Craft Constanța Revival”, ediția a VIII-a, 2023:

Vineri, 30 iunie:

  • Ateliere de țesut manual pentru copii, susținute de artista Mariana Scridon – echipa Colour World – Constanța, la ora 18:00 și 19:30.

Sâmbătă, 1 iulie:

  • Ateliere pentru copii: Jucării zburătoare din hârtie, susținute de artista Sonia Matei, la ora 18:00 și 19:00.

Duminică, 2 iulie:

  • Treasure Hunt cu Diana Slav – Vânătoare de comori arhitecturale: Mascaroni, o activitate interactivă destinată adulților și copiilor, la ora 18:30.

Luni, 3 iulie:

  • Ateliere de grafică: desene vesele pentru copii, susținute de Andreea & Irina (echipa Desene Vesele pentru Copii), la ora 18:00 și 19:00.

Marți, 4 iulie:

  • Ateliere de grafică: Desene Vesele pentru Copii, susținute de Andreea & Irina (echipa Desene Vesele pentru Copii), la ora 18:00 și 19:00.

Miercuri, 5 iulie:

  • Atelier de creație artistică pentru copii: String Art, susținut de artista Mariana Scridon – Colour World Constanța, la ora 18:30.

Joi, 6 iulie:

  • Ateliere pentru copii: Roboței din materiale reciclate, coordonate de consilierul pentru dezvoltare personală Nicoleta Sandu, la ora 18:00 și 19:00.

Vineri, 7 iulie:

  • Ateliere pentru copii: Pictură pe magneți din ipsos, susținute de artista Mariana Scridon – Colour World Constanța, la ora 18:00 și 19:00.

Sâmbătă, 8 iulie:

  • Dacii și Romanii – Paradă cu uniforme și arme antice, urmată de un atelier de pielărie și metaloplastie antică susținut de Asociația Culturală Tomis – filiala Constanța. Activitatea este recomandată atât adulților, cât și copiilor și va începe la ora 18:30.

Duminică, 9 iulie:

  • Ateliere de împletit manual pentru copii: Covorașul, susținute de artista Sonia Matei, la ora 18:00 și 19:00.

Pentru a gestiona eficient activitățile artistice și recreativ-educative, înscrierile la ateliere se vor face în limita locurilor disponibile.

Târgul va fi deschis zilnic între orele 10:00 și 22:00 până la data de 27 august 2023.

Puteți urmări evenimentul și online pe pagina de Facebook Constanța Revival: https://www.facebook.com/targantichitaticonstanta

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu