Secretele CIORBEI de PEȘTE LIPOVENEȘTI, dezvăluite de Grisha | VIDEO

Dobrogea Explore
Dobrogea Explore
2 Min Read

Ciorba de pește este regina bucătăriei lipovenești. Grisha din Ghindărești ne-a dezvăluit toate secretele acestei rețete. Vă invităm să vedeți filmul de mai jos, pentru a putea pregăti acasă o delicioasă ciorbă de pește.

Secretele unui ciorbe de pește, după rețeta străveche a rușilor lipoveni

Despre lipoveni se spune că știu să gătească peștele ca nimeni alții. Cine a gustat preparate făcute de ei, vor confirma probabil acest lucru. Așezați lângă apă, în Delta Dunării sau pe malurile fluviului, acești oameni s-au specializat în a pregăti peștele intr-o varietate de forme și rețete. La ei a fost o necesitate, din care s-au născut însă rețetele delicioase transmise până azi.

Regina bucătăriei lipovenești

Ciorba de pește în stil lipovenesc atrage și astăzi nenumărați pofticioși. În mod tradițional, ciorba sau borșul de pește (cum este numit în Delta Dunării) se face din cât mai multe tipuri de pește și se acrește cu oțet.
Grisha din Ghindărești ne-a arătat cum se face o ciorbă de pește tradițională, pas cu pas. De la alegerea și curățarea peștelui, până când ciorba ajunge în farfurie.
Sunt câteva secrete dezvăluite aici, pe care dacă le respectați veți obține o ciorbă de te lingi pe degete!
Dacă vreți să vă bucurați de mâncărurile tradiționale ale lui Grisha, puteți merge la Ghindărești, la Punctul Gastronomic Local La Grisha.

(Muzica: Ansamblul tradițional lipovenesc „Juraveli” din Jurilovca).

Distribuie acest articol
Lasă un comentariu